Augusztus vége és szeptember eleje a Londoni Tehetségközpont számára mindig izgalmas időszak. Nem csak azért, mert nagyban folynak a programjaink előkészítési munkálatai, hanem azért is, mert ilyenkor van lehetőségünk megismerkedni azokkal a fiatalokkal, akik felvételt nyertek az Egyesült Királyság valamelyik egyetemére.

Most már évek óta rendszeresen van lehetőségünk néhány egyetem magyar hallgatói szervezete által megrendezett magyarországi gólyatáborba ellátogatni és ott bemutatni a projektünket. Idén három helyre kaptunk meghívást. Augusztus 28-án Siófokon a University of Warwick leendő magyar elsőseit látogattuk meg Siófokon. Ezután az Észak-Angliai Egyetemek közös gólyatáborába utaztunk Soltvadkertre, augusztus 31-én. És végül, de nem utolsó sorban a Londoni Egyetemek közös táborában tettünk látogatást Szigetszentmártonban.

Mindenhol nagy szeretettel fogadtak minket és érdeklődve hallgatták, hogy mit is csinálunk mi Londonban. Jó volt látni, hogy idén is mennyi tehetséges magyar fiatal nyert felvételt Európa és talán a világ legjobb egyetemeire. Azt is jó évről-évre megtapasztalni, hogy ezeken az egyetemeken működő magyar hallgatói szervezetek mennyire fontos szerepet játszanak a közösségépítésben és abban, hogy a kiérkező fiatalok „otthon” érezzék magukat egy teljesen új világban.

Köszönjük a lehetőséget a University of Warwick, a University of Manchester, a King’s College, az Imperial College, a London School of Economics és a University College of London Magyar Hallgatói Szervezeteinek!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
A honlapon feltüntetett adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.