A februári NGC Meetup-on az online networkingről tartott előadást Ferenczi Gabriella, nyelvcoach, a ProLingua Global alapítója. Vendégelőadónk arról beszélt, miként építi és menedzseli szakmai közösségét a közösségi háló segítségével.

Február végén még nem sejtettük, hogy alig pár hét múlva már nem lesz lehetőségünk a személyes ismerkedésre és a kapcsolatépítés – legalábbis ideiglenesen – az online világba teszi át a fő székhelyét. Az online tér előtérbe kerülésével még inkább elmosódtak a földrajzi határok, megnyílt a világ és egymás személyes terébe is jobban belelátunk. Rövid idő alatt a tanulás, a munkavégzés módja is formálódott, remek alkalmat teremtve arra, hogy tudatosan megtervezett online jelenléttel felgyorsítsuk és irányítjuk saját szakmai közösségünk növekedését.

A karriergörbénk egyik kulcs formáló eleme a kapcsolati tőkénk. Ennek tudatos gyarapítása megéri a befektetett energiákat, hiszen e mentén alakul személyes szakmai közösségünk. A hálózat sűrűsége és minősége a helyes gyakorlatok elsajátításán és alkalmazásán múlik. Míg vannak, akiknek könnyen jön, másoknak nagyobb figyelmet kell fordítani arra, hogy társas szokásaik és interakcióik elérjék a kívánt célt, ami lehet új információ vagy akár pozíció megszerzése.

Az offline kapcsolatok tartós korlátozása most a világhálóra terelte a kapcsolatépítés egyes fázisait. Előadásában Gabriella a LinkedIn platformon szerzett tapasztalatairól mesélt bővebben. Többek között kitért arra, hogyan használja hatékonyan, mintegy hirdetőtáblaként a profilját, miként reagál a hideg megkeresésekre és kezeli kapcsolatait. Előadónk több éves coach tapasztalatát saját kontentben osztja meg és tematikus szakmai találkozókba szervezi a közösségét. Fontos számára a folyamatos jelenlét és hogy aktívan részt vegyen a szakterületét érintő diskurzusokban. Motiváltsága részben abból fakad, hogy elkötelezett és őszintén lelkes a szakterületét illetően, továbbá képes olyan témákra rámutatni, melyek osztják mások érdeklődését is.

A virtuális peer-to-peer csoportok jó felületei lehetnek a tapasztalat és gondolat cserének. Számos szakmai közösség szerveződött ad hoc módon a COVID-19 helyzetre reflektálva és szakemberek együtt, egymást támogatva próbálnak tisztábban látni az új helyzetekben. Összességében minden adott, hogy ki-ki a maga igényei mentén kísérletezzen és megtalálja, hogy számára melyik a megfelelő platform és forma a jelenlétre és aktivitásra.

Előadó profil:

@GabriellaFerencziOfficial Ferenczi Gabriella, a londoni székhelyű ProLingua Global alapítója. Német és magyar nyelv-coachként pénzügyi vezetőkkel dolgozik. Rendszeresen szervez nyelvész szakemberek és üzletemberek számára eseményeket és hisz a szakmai közösség erejében.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
A honlapon feltüntetett adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.