A Közös Nevező rendezvényünk kiváló alkalom arra, hogy a külföldön tanulmányaikat megkezdő vagy folytató fiatalok először találkozhassanak a Londoni Tehetség Központ programjaival és a projekt munkatársaival. Már itt kialakulnak azok a kapcsolatok, amelyek a későbbiekben meghatározzák a projekt és a hallgatók közötti közös munkát. Az esemény ráadásul lehetőséget kínál a gólyák számára, hogy kapcsolatot teremthessenek egymással és a már kint élő, felsőbb éves hallgatókkal.

Idén szeptember 7-én, 6. alkalommal tartottuk meg a Közös Nevezőt, Budapesten a Larus Étterem és Rendezvényközpontban.

A rendezvény Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár videóüzenetével vette kezdetét, majd dr. Papp Zsófia, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője köszöntötte a fiatalokat, aki adott néhány jó tanácsot is útravalóul: legyenek nyitottak a világra, élvezzék a külföldön töltött időt, ragadják meg a lehetőségeket, tanulják meg, amit mások jól csinálnak. Tanuljanak másoktól, kérdezzenek bátran és ne féljenek segítséget kérni egymástól, vagy a projektben dolgozó munkatársaktól.

Az ügyvezető köszöntőjét Richard Shackleton, a Budapesti Brit Nagykövetség misszióvezető-helyettese követte, aki angol nyelven szólította meg a résztvevőket. 

A beszédek sorát Szüle Bálint, a “Londoni Tehetség Központ” című projekt szakmai vezetője zárta, aki röviden bemutatta a projektet és az abban megvalósuló programokat.

A rendezvény következő részében szakmai partnerünk, a Hungarian Youth Association kerekasztal beszélgetése következett. 

Témája: hogyan segítenek a magyar hallgatói szervezetek a hallgatóknak, és mennyire szükséges az összefogás az ilyen szervezetek között, hogy csökkentsék a Brexit okozta károkat. 

A kerekasztal résztvevői: 

Brandt Eszter (University of Cambridge Hungarian Society társelnök)

Janzsó Róbert (King’s College, London Hungarian Society elnök)

Laufer Tamás (UCL London Hungarian Society elnök)

Pirityi Soma (Hungarian Youth Association társigazgató) 

A beszélgetést Karagich Bálint (Hungarian Youth Association társigazgató) moderálta.

A panelbeszélgetést követően Kende Sára (University of Warwick) „icebreaker” játékkal oldotta a hangulatot, hogy laza beszélgetésekkel folytatódhasson az állófogadás. 

A rendezvényről készült videó elérhető a Nemzeti Tehetség Központ YouTube csatornáján.

Fotókat a Facebook oldalunkon találsz!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
A honlapon feltüntetett adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.