A Nemzeti Tehetség Központ 2020-ban egy új kezdeményezés keretében hozta létre a Talentum Hungaricum elnevezésű pályázatát, amely lehetőséget biztosított arra, hogy a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat elnyert fiatal zenészei megcsillogtathassák tudásukat. Tizenhét tehetséges fiatal nyertest választott ki a nagy presztízsű zsűri. Ők lehetőséget kaptak arra, hogy játékukat profi stúdió körülmények között rögzíthessék, és zenei CD-ét készíthessenek az anyagukból. 

2021. szeptember 18-án a Magyarország Barátai Alapítvány 7. Világtalálkozóján a Talentum Hungaricum 7 fiatal zenei tehetségét köszönthettük a színpadon, ahol Kodály, Bach, Beethoven, Schumann és az ifjú zeneszerzők, Beri Áron és Dankó Richárd, műveit hallgathattuk meg.  

Büszkék vagyunk arra, hogy a Londoni Tehetség Központ hozzájárulhatott ahhoz, hogy ezek a fiatal zenei tehetségek felléphessenek a világtalálkozón. A rangos este házigazdái külföldön élő magyar származású, vagy Magyarországgal szimpatizáló sikeres szakemberek, akik saját hazájukban, közösségükben véleményformálónak számítanak. Magyarország Barátai között egyaránt megtalálható Nobel-díjas vegyészmérnök, sikeres bankvezér, volt nagykövet, külföldi újságíró, akadémikus és operaénekes is. 

A fényképes beszámolót Facebook oldalunkon lehet megtekinteni: 

FACEBOOK

Iratkozz fel hírlevelünkre!
A honlapon feltüntetett adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.