Három éve indítottuk útjára Mentorprogramunkat. Ennek keretein belül a külföldön tanulmányokat folytató magyar hallgatók személyes tanácsadásban vehetnek részt, amely az egyetem befejezése után segítségükre lehet, hogy Magyarországon folytassák szakmai karrierjük építését. A mentorokkal végzett közös munka során szakmai és személyes fejlődésre is lehetőség nyílik. 

Milyen mentorokkal dolgoztunk együtt? Magyarországon élő sikeres vállalatvezetőkkel, menedzserekkel, szakterületek példaképeivel, akik külföldi tanulmányaik, vagy hosszabb-rövidebb külföldi munkavállalásuk után Magyarországot választották (újra) karrier- és életépítésük helyszínéül.  

Az elmúlt években mentoraink az alábbi cégektől érkeztek: 

Morgan Stanley, Blackrock, SAP, British Telecom, Ulyssys Számítástechnikai Fejlesztő és Tanácsadó Kft, Basilicon, EIT – European Institute of Innovation and Technology, J.P. Morgan, Reuters, Hungary Today, Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Kft., Emberi Erőforrások Minisztériuma, AmCham, Citi Hungary, Bain Capital, Kent Pharma, Adevinta Classified Media Hungary Kft (Jófogas.hu, Használtautó.hu, Autonavigátor.hu üzemeltetője), Café Frei Kft., Alcoa Shared Services Hungary Kft., Itron Inc., GE, Alerant Zrt., HBC Solicitors Limited, PénTech Solution, Menjek vagy Maradjak? Projekt Filmsorozat szereplői. 

A három hónapos program havonta 1-2 órás online mentorálást foglalt magában. A program végén szakmai találkozót szerveztünk, ahol személyesen is megismerkedhettek a résztvevők. Milyen témákkal foglalkoztunk? 

  • Tanulmányi-, pályaválasztási-, munkakeresési- és karriertervezési dilemmák s ezekre kerestünk mentorotokkal közösen válaszokat, megoldási terveket. 
  • Betekintést nyerhettek a mentorok dolgos mindennapjaiba, szokásaiba, életútjába, gondolkodásmódjába és iparági szektorába is.  
  • Fókusztémák segítségével egy mentorálási ívet határoztunk meg, amin célszerű végig menni, de a beszélgetés folyamán a mentor és mentorált szabadon választhatott, hogy mire helyezi a fókusz(ok) súlypontját.  

A mentoráltak többsége a zökkenőmentes pályaválasztás és pályakezdés reményével érkezett A mentoráltak többsége a zökkenőmentes pályaválasztás és pályakezdés reményével érkezett a Mentorprogramunkba.  Mentoraikkal egy gyakorlat- és tapasztalat alapú karrierutat tervezhettek meg készségeik tudatos fejlesztésével és egy piacképes önéletrajz elkészítésével. Ezt pedig, ha Mentorprogram ideje és a mentorával való proaktivitás, produktivitás és kapcsolat minősége megengedte, egy konkrét gyakornoki- vagy diákmunkában manifesztálódhatott. A mentor szakmai kapcsolatrendszere vagy vállalaton belüli jólinformáltsága hozzásegíthette friss diplomás mentoráltját első munkalehetőségéhez. A résztvevők a közös munka során megvitathatták külföldi életvitelről, és a hazaköltözéssel kapcsolatos tapasztalataikat, valamint a kulturális sokk “kezelési praktikáit”.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
A honlapon feltüntetett adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.