“Csak a felkészült előadó érdemli meg, hogy magabiztos legyen.” -Dale Carnegie, kiemelkedő előadó és író mondta egyszer. 

A nyilvános beszéd kritikus gondolkodást igényel, fejleszti a szókincset és vitakészséget. Félelmeidet és aggodalmaidat legyőzve nemcsak magabiztosabb leszel és jobb kommunikációs eszköztárral rendelkezel, hanem felfedezed magadban a határtalan lehetőségeket. Az önkifejezés fejlesztése ráadásul egyéb stresszes helyzetekben is segíthet, például állásinterjúkon vagy prezentációknál. Azok az emberek, akik képesek értelmes üzeneteket megfogalmazni és azokat élvezetesen átadni, könnyebben alakítanak ki szakmai és személyes kapcsolatokat, jobb vezetőkké válnak. 

A SpeakUp képzés során a valós élethelyzetben biztosítunk gyakorlási lehetőséget a tanulóinknak, hiszen a nyilvános beszédet közönség előtt, a komfortzónából kikerülve lehet igazán megtanulni. Benkő Vilmos vezet be minket évről évre ennek rejtelmeibe, aki már számos fiatal és híresség trénere volt. 

A 2021-es SpeakUp a két részből állt: a Webuni platformján elérhető modulokból és gyakorlati workshopokból. Az elmélyítő workshop az online képzéssel összhangban, arra építve, de attól eltérő tematikával segítette a SpeakUp résztvevőit abban, hogy az online képzés során elsajátított és saját környezetben már begyakorolt tudást és készségeket éles helyzetben is kipróbálhassák.  

A képzés alatt fennálló járványügyi intézkedések fényében az elmélyítő workshopok minden alkalommal hibrid rendszerben történtek. Így akik vállalták a személyes részvételt, a Nemzeti Tehetség Központban dolgoztak együtt, de biztosítottuk Zoomon keresztüli bekapcsolódást is. 

Hogyan zajlott egy elmélyítő workshop? Előre elkészített 5-8 perces beszédeket mondtak el a résztvevők a kiscsoport tagjai előtt, amelyet aztán a csoport együtt értékelt. A tréner az értékelési kör végén összefoglalta az elhangzottakat, és hozzáfűzte még saját meglátásait az adott beszédhez. A csoportos feladat célja egyrészről a nyilvános beszéd gyakorlása, másrészről pedig a konstruktív kritika megfogalmazása volt. 

A SpeakUp kurzust egy Graduation Dayel zártuk augusztus 14-én a Nemzeti Tehetség Központban. 

A nyilvános beszéd képzésben résztvevő fiatalok legjobbjai itt vizsgabeszédet tartottak, ahol bemutathatták, hogy mit és hogyan sajátítottak el a tréning során. A “végzős speakerek” saját, személyes történeteiken keresztül prezentálták a megszerzett tudásukat és azt, hogyan tanulták meg az ékesszólás technikáit. 

A rendezvényről készült fotókat Facebook oldalunkon találjátok meg! 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
A honlapon feltüntetett adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.